Alarmnummer D.O.E.N.
(lokaal tarief) 24/7 direct inzetbaar
24/7 direct inzetbaar
sluiten

Veelgestelde vragen

Algemeen

Het alarmnummer (088 51 50 700) van D.O.E.N. is niet bereikbaar.

Mogelijk zijn wij door een technische storing getroffen dat bij de provider ligt. Houdt onze Twitter account (@doenbv) in de gaten voor instructies. Onze laatste Twitter feed staat ook onderaan op onze Hompage. Probeer in elk geval dit nummer 088-5150777 te bellen. Tijdens kantoor tijden (8:30-17:00 uur) kunt u altijd een mail sturen naar info@doenbv.eu met welk nummer u niet kan bereiken.

Wat kan D.O.E.N. voor mij doen?

Wij helpen slachtoffers van ingrijpende gebeurtenissen de draad weer snel op te pakken. Onze hulpverleners zijn 24/7 direct inzetbaar en binnen 2 uur ter plaatse. Ze zullen je praktisch, organisatorisch, psychisch en emotioneel ondersteunen.

Kan ik als particulier ook bij D.O.E.N terecht?

In voorkomende gevallen kan een particulier ook bij D.O.E.N. terecht, maar de kosten moeten zelf worden gedragen en worden niet door een zorgverzekering vergoed.

Waar vind ik het telefoonnummer van de hulpverlener?

U kunt ons algemene nummer bellen (088-5150777), wij verbinden u dan door met de juiste hulpverlener.

Welke achtergrond hebben de hulpverleners?

Onze hulpverleners hebben allemaal scholing op HBO-niveau en gespecialiseerd op het gebied van psycho-educatie. Zij komen uit diverse organisaties zoals maatschappelijk werk, defensie en politie. Ze zijn allen intern door D.O.E.N. opgeleid en hebben diverse specialisaties zoals, bedrijfsmaatschappelijk werk, coaching, vertrouwenspersoon en mediator.

Psychische problemen

Wat is het verschil tussen burn-out en depressie?

Burn-out is een toestand van lichamelijke en geestelijke uitputting die lijkt op depressie. Bij burn-out ligt de oorzaak hiervan in stress als gevolg van langdurige overbelasting op het werk of in de gezinssituatie. Bij burn-out komen vaker dan bij depressie ook lichamelijke klachten voor.

Een heel belangrijk verschil ligt in de oorsprong van de term: burn-out komt voort uit de wereld van de bedrijfsgeneeskunde en de ARBO-problematiek, het is geen officiële GGZ-diagnose. In GGZ-instellingen wordt burn-out vaak behandeld als een depressie waarbij er extra aandacht wordt besteed aan werk en stress gerelateerde problemen.

 

Behandelingen

Hoe lang duurt een sessie met mijn behandelaar?

Een behandeling (psychotherapie) duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.

Heb ik de gehele behandeling dezelfde therapeut?

In principe krijgt u uw hele behandeling dezelfde behandelaar.

Hoe lang zijn de wachttijden?

D.O.E.N. kent geen lange wachtlijsten. Indien u wordt doorverwezen voor (o.a. EMDR-therapie) zult u binnen 5 tot 10 werkdagen worden geplaatst voor een intake bij een van onze psychologen.

Zijn er aan de behandeling kosten verbonden?

In principe worden de kosten voor de traumaopvang en nazorg door uw werkgever betaald. Indien u als particulier toch door D.O.E.N. geholpen wilt worden zal vooraf een offerte worden samengesteld over de kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe kan ik me aanmelden?

Als u zich wilt aanmelden voor een psychotherapeutische behandeling (o.a. EMDR-therapie) bij D.O.E.N. moet dat via uw leidinggevende worden geregeld. Dat geldt natuurlijk voor bedrijven en of instellingen.

Wie komt er wat te weten over mijn psychische klachten?

Er mag zonder uw toestemming geen mondelinge of schriftelijke informatie over u worden doorgegeven aan derden, ook niet in geval van nazorg. Uw medische gegevens zijn beschermd door de geheimhoudingsplicht die uw hulpverlener heeft.

Alleen de hulpverleners en ondersteuners die direct bij uw behandeling betrokken zijn, hebben inzage in uw gegevens.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een psychotherapeut?

Een psycholoog en een psychotherapeut hebben allebei de opleiding psychologie gedaan. Een psychotherapeut heeft een extra opleiding gehad gericht op de behandeling van complexe en langer durende behandelingen (denk aan persoonlijkheidsproblemen zoals borderline of een zware depressie). Een psychotherapeut werkt dan ook meestal in de gespecialiseerde GGZ (vroeger tweedelijns zorg).

meer informatie

Ik wil graag meer informatie over dit onderwerp.
* verplichte velden